BİRARADA Enstitüsü 2023-2024 Kış Atölyeleri: Akademik Okur-Yazarlık: Adalet Sorgulamaları

875

Bu atölye hukuk teorisine ilgi duyanlar ve hukuk pratisyenleri ile birlikte bir düşünme ve sorgulama yolculuğuna davet olarak düşünülmüştür. Farklı bilimsel disiplinlerden gelen katılımcıların hukukçular ile temasını, yakınlaşmasını ve disiplinlerarası çalışma olanaklarını ortaya çıkarması ölçüsünde amacına ulaşmış olacaktır. Adalet düşüncesi ve mekanizmasını odağa alan karşılıklı, katılımlı, fikir ve kaynak paylaşımlı okuma ve tartışma atölyesidir. 

Atölye Yürütücüsünün/ Yürütücülerinin Bilgileri:

Esra Ergüzeloğlu                                   

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra “yönetim bilimi” alanında Mersin Üniversitesi’nde yüksek lisans, Ankara Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını tamamladı. 2014’de TÜBİTAK Bursu ile Deutschen Forschungsinstitut für öffentliche Verwaltung Speyer’de doktora sonrası araştırma yaptı. Mersin Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışırken 2018 yılında 20 yıllık akademik hayatına 701 sayılı KHK ile son verildi. Bağımsız araştırmacı olarak çalışmaktadır. Adalet yönetimi, bürokrasi, insan hakları, planlama, devletçilik alanında akademik çalışmaları vardır. Ekoloji, kadın, çocuk ve engelli hakları alanında aktivizme destek vermektedir.

Hasan Keleşoğlu

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2009’dan bu yana serbest avukatlık yapmaktadır. 2016 – 2018 arasında Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi üyesi olarak, 2018 – 2021 arasında Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi başkanı olarak görev yapmıştır. Toros Üniversitesi Adalet MYO’nda İnsan Hakları dersi vermiştir.


Online KayıtOnline Kayıt


BİRARADA Enstitüsü 2023-2024 Kış Atölyeleri:
Adalet Sorgulamaları

Esra Ergüzeloğlu / Hasan Keleşoğlu

7 Kasım 2023’den itibaren 4 hafta – 8 saat
Salı Saat 21:00-23:00 – çevirimiçi katılım 20 kişi ile sınırlıdır